Goud icoon Nieuws

‘GOUD is er voor iedereen’

Lijsttrekker Bakx van GOUD Zuid-Holland zet een misverstand recht

GOUD gaat voor het eerst meedoen met de provinciale verkiezingen. Lijsttrekker is Willem Bakx, al acht jaar actief in de Provinciale Staten. Bakx merkt in de praktijk dat GOUD door de relatieve onbekendheid van de partij al snel in het rijtje van de ouderenpartijen wordt geplaatst. Hij is daar niet blij mee. Wij vroegen hem waarom.

Geen belangenclub

“We hebben als provinciale fractie in ons politieke werk altijd een constructieve houding laten zien”, vertelt Willem. “Het gaat ons er om concrete zaken te realiseren voor al onze kiezers. We willen geen protestpartij zijn. Daarbij hebben we ook een brede insteek op alle provinciale dossiers. Het gaat dus ook niet uitsluitend over materiële kwesties. We willen in Zuid-Holland zeer beslist niet alleen maar een belangenclub voor mensen op leeftijd zijn. Dat hele denken in generaties of in ‘hullie-zullie’, en de polarisatie die daarbij blijkbaar hoort, is absoluut niet onze filosofie.

Toekomstgericht

Ons nieuwe initiatief met GOUD Zuid-Holland lijkt dus op geen enkele manier op een klassieke ouderenpartij zoals dat in de beeldvorming bestaat. Een politieke partij moet gewoon datgene doen dat voor de inwoners van belang is. En daarbij telt iedereen mee! We zijn er dus voor alle inwoners. Daarbij maken we geen onderscheid tussen oud of jong. We zijn vooral met de toekomst van ons land en met die van onze provincie bezig.

Het is daarbij wel zo dat wij vanuit onze achtergrond en visie speciale aandacht hebben voor de noden van de (toekomstige) ouderen. Dat is niet vanzelfsprekend in de politiek. Gezien de ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van zorg en pensioenen is het inmiddels voor iedereen wel duidelijk dat de grote gevestigde partijen de ouderen vaak in de kou laten staan. De toekomst ziet er wat dat betreft niet gunstig uit. Dus tegen de tijd dat de huidige oudere jongeren tot de groep jongere ouderen gaan behoren zouden de problemen wel eens onoplosbaar kunnen zijn. We hebben wat dit betreft een wijze les geleerd met de volkshuisvesting die om zeep is geholpen door slecht overheidsbeleid.

Leefbaarheid centraal

Wij blijven dus met GOUD Zuid-Holland strijden voor een provincie waar de leefbaarheid van alle inwoners centraal staat. In ons programma kunt u zien dat we onder andere ons best doen voor meer betaalbare woningen en betere voorzieningen. Maar ook pleiten wij voor het zuinig omgaan met natuur en landschap, beter openbaar vervoer en nog een heleboel andere zaken die allemaal in het belang van iedereen zijn. Wij zijn bereid daarvoor vergaande maatregelen te nemen, waaronder het beperken van de toestroom van mensen die allemaal in Zuid-Holland willen komen wonen. Want de ruimte is beperkt en eindig. Niet alles kan meer overal. We hebben een sterke overheid nodig die ook hier regulerend gaat optreden. Kijk voor een uitleg hiervan op onze pagina “Standpunten” en in ons programma.

Gerelateerde berichten

Goud icoon Nieuws Debatten in Dordrecht voor First Time Voters
21 februari 2023

Politici voor het eerst in debat richting Provinciale Statenverkiezingen "Dat nu mensen ziek worden van PFAS die in de grond

Lees verder
Goud icoon Nieuws 15 maart, the Perfect Storm – Column
16 maart 2023

“Alles is psychologie” Vanmorgen werd ik wakker gebeld door een journalist van het Leidsch Dagblad die graag mijn mening wilde

Lees verder
Goud icoon Nieuws Column: “Waarom op GOUD stemmen?”
12 maart 2023

Er zijn veel ‘afhakers’ In onze gesprekken tijdens de verkiezingsperiode krijgen we regelmatig de vraag “Waarom zou ik op GOUD

Lees verder
© Copyright 2023 Politieke partij GOUD Zuid-Holland | Website: Webmazing