Goud icoon Nieuws

Elke dag een glaasje sherry?

Onlangs mocht Ria de Sutter, kandidaat Statenlid voor de nieuwe partij GOUD, namens de bewonersraad van Rozenburg de honderddriejarige mevrouw Wolfert-van der Burg met haar verjaardag feliciteren. Dat ging gepaard met een forse ruiker bloemen. Statenlid Jaap Haasnoot die toch in de buurt was maakte van de gelegenheid gebruik om ook gezellig een kopje koffie mee te drinken in het aimabele gezelschap. Uiteraard nam hij ook een bloemetje mee. Haasnoot was aldaar vanwege een werkbezoek aan de landtong waar problemen zijn m.b.t. geplande windturbines. Mevrouw Wolfert bleek ‘niet op haar mondje gevallen’ en gelukkig goed gezond. Het werd daarom een gezellige babbel, waarbij onder andere bleek dat mevrouw Wolfert het autorijden pas op 98 jarige leeftijd heeft opgegeven.

In de toekomst zullen we zien dat steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd fit kunnen blijven. Niet iedereen is na zijn pensioen direct zwak, ziek of misselijk. Voor een deel hangt dat natuurlijk wel af van het eigen gedrag. Wij kregen het advies mee om elke dag een glaasje rum of sherry te drinken. Ik zeg erbij dat ik niet zeker weet of dat advies wel voldoende wetenschappelijk onderbouwd is. Wat ik wel weet is dat politici hun vooroordelen en blinde vlekken met betrekking tot de oudere medemens eens opzij zouden moeten zetten. De partij GOUD doet zijn best om ze daarbij te helpen. Het wordt immers hoog tijd dat de doelgroep van oudere Nederlanders bij de beleidsmakers en de politiek uit het verdomhoekje komt! Ouderen willen gezien worden als zelfstandige en mondige burgers, wat ze in het merendeel van de gevallen namelijk gewoon zijn. Ze willen niet alleen maar gezien worden als kostenpost en zeker niet als lastpost.
foto’s: Patrick Wanders.

Gerelateerde berichten

Goud icoon Nieuws Debatten in Dordrecht voor First Time Voters
21 februari 2023

Politici voor het eerst in debat richting Provinciale Statenverkiezingen "Dat nu mensen ziek worden van PFAS die in de grond

Lees verder
Goud icoon Nieuws 15 maart, the Perfect Storm – Column
16 maart 2023

“Alles is psychologie” Vanmorgen werd ik wakker gebeld door een journalist van het Leidsch Dagblad die graag mijn mening wilde

Lees verder
Goud icoon Nieuws Column: “Waarom op GOUD stemmen?”
12 maart 2023

Er zijn veel ‘afhakers’ In onze gesprekken tijdens de verkiezingsperiode krijgen we regelmatig de vraag “Waarom zou ik op GOUD

Lees verder
© Copyright 2023 Politieke partij GOUD Zuid-Holland | Website: Webmazing